Her er jeg

Peter Skjoldhøj

Kontakt:

Peter Skjoldhøj
Ananasvej 18, Søften
8382 Hinnerup
mailto: skjoldhoj@hotmail.com
tlf: 21858066

Vinens venner på Ananasvej

Som navnet på vores vinklub antyder er vi en kreds af beboere på Ananasvej i Søften nær Århus, der siden 1991 har udfordret hinanden i utallige temaer om vinens forunderlige verden.

  • Vin-temaer
  • Her er en liste med de over 100 temaer, som vi har afholdt vinsmagninger i.

  • Vin-database
  • Her er et link til vores vin-database, som indeholder en oversigt over de mange forskellige vine vi har smagt på i vores vinklub. Her 2020 drejer det sig om over 1000 vine.


Lidt om foreningen

Der blev indkaldt til første møde i vin-klubben den 28. oktober 1991. Der er 5 familier fra Ananasvej i Søften med i vin-klubben.

Der er kun fastlagt få vedtægter i foreningen:
Hvert værtspar afholder én smagning pr sæson. Værtsparret vælger selv et vin-tema og et antal vine (ca 8-10 flasker). Værtsparret præsenterer vin-temaet og de enkelte vine i takt med smagningen. Hver deltager laver sine egne notater og der bliver ikke protokolført nogen fælles bedømmelse. Vinen ledsages primært med vand og brød. Det madmæssige må aldrig overdøve vinsmagningen. Det er en vin-klub og ikke en madklub.
Som afslutning på sæsonen, dvs efter 5 smagninger afholdes en årlig generalforsamling. Her får det kulinariske til gengæld lov at matche vinene. Hvert 5. år har vi henlagt generalforsamlingen til fremmede himmelstrøj. Ved 5 års jubilæet afholdtes generalforsamlingen på Charteau D'Azan i Frankrig. 10 års generalforsamlingen blev afholdt i Umbrien i Italien, 15 års jubilæet blev afholdt ved Duoro-floden i Portugal, 20 års generalforsamlingen blev afholdt i 2011 i Tautavel i Sydfrankrig og 25 års generalforsamlingen blev afholdt i 2016 i Friuli i Norditalien.

Til toppen af siden